Crear una carta de menjars
 
INTRODUCCIÓ

La carta és una valuosa targeta de presentació. Molts restaurants la tracten amb molta cura, dedicant temps i recursos tant a oferir un menú variat i equilibrat com a cuidar-se'n del seu disseny. Per desgràcia, uns altres no li paren tanta atenció i arriben fins a l'extrem de menyspreauar la importància d'una carta ben feta, oferint llistes de plats realitzades sense gust ni bon encert. La carta és per dir-ho d'alguna manera el DNI del restaurant, un paper que ens ajudarà no solament a escollir els plats i begudes, sinó que també pot transmetre confiança i il·lusió.

Imaginem: arribem a un restaurant, ens reben i ens lliuren la carta. L'obrim esperant trobar dins l'ànima de l'establiment en el qual anem a passar dues hores degustant el menjar. És igual que estiguem en una casa de menjars o en un restaurant de molta cateforai, tots desitgem menjar bé i net.

Que succeeix quan la llista d'opcions és interminable? Llavors l'elecció es fa eterna i perillosa, un establiment que ofereixi producte fresc no pot abastar tant, alguna cosa serà a punt de passar-se si no ho ha fet ja. L'opció ideal és una carta en la qual no tinguem més de cinc plats per categoria. D'aquesta manera, s'assegura una rotació en el gènere, en la qual gens es queda oblidat al fons de la càmera.

Una altra qüestió és la dels suggeriments, aquests plats fora de carta que responen a estacionalidad o criteris de mercat. No són aconsellables més de quatre o cinc suggeriments en el total de la carta, pels mateixos motius que s'han esmentat anteriorment. I és un detall que aquestes es trobin escrites i annexes a la carta, en cas contrari, les oblidarem quan comencem a llegir.

 


   
   
Webquest elaborada per amb