Comarques de Catalunya
 
INTRODUCCIÓ

En aquesta webquest el tema principal serà Catalunya. Aprendrem les seves capitals, on estan situades, tractarem les seves comarques, els seus rius i muntanyes, i els seus monuments més importants.

Trobarem unes tasques que amb l'ajuda d'internet heu d'aconseguir fer-les.

Aquí teniu una breu introducció del que és Catalunya en la actualitat:

Catalunya és una comunitat autónoma d'Espanya. Entre Andorra i França. La seva costa dona al mar Mediterrani. Tenia 7.364.078 habitants l'any 2008, és la segona comunitat autònoma més poblada d'Espanya. On el català és llengua cooficial juntament amb el castellà.

En l'actualitat, Catalunya és una de les comunitats més riques i pròsperes d'Espanya. Està dividida en 4 províncies (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona) i la seva capital és Barcelona. Aquesta té una població de 3.161.081 habitants i una superfície de 633 km².

Barcelona: Amb una població de 1.615.908 habitants, Barcelona és la ciutat més poblada de Catalunya  i la segona d'Espanya. És el principal nucli urbà de la regió metropolitana de Barcelona.

Tarragona: És una ciutat del sud de Catalunya, capital de la província de Tarragona. L'any 2008, la ciutat tenia 137.536 habitants.

Girona: És una ciutat del nord de Catalunya, capital de la comarca del Gironès i de la provincia de Girona. L'any 2008 tenia 94.484 habitans.

Lleida: És la ciutat capital de la comarca del Segrià i de la demarcació provincial del mateix nom. El municipi de Lleida tenia 131.731 habitants l'any 2008.

   
   
Webquest elaborada per Joan Albert Ramon Ferran amb