UNES ULLERES PER VEURE MÉS DE PROP
 
INTRODUCCIÓ

 

... 

 

Persona mirant amb binocles, unes ulleres que permeten veure de més a prop.

Les persones no podem definir-nos només per allò que treballem, el que vam fer fa uns anys, allò que estudiem, la ciutat on vivim o els gustos que tenim. Som molt més que un sol d’aquests aspectes, som moltes coses de cop. Som éssers complexos i això fa que els nostres actes i actituds no puguin ser previsibles. Som totalment imprevisibles i ens movem segons cada situació concreta, la gent que ens envolta, l’estat d’ànim que tenim,… Aquest tret ens fa diferents a la resta d’éssers vius, aquest fer ens distingeix i ens humanitza.

També és aquest fet el que provoca que al dia a dia, hàgim de prendre decisions de forma ràpida, no podem analitzar cautelosament l’actitud de qui ens envolta tenint en compte cadascun dels motius que hagin pogut portar a aquella persona a actuar d’una determinada manera i no d’una altra. Per tant, el que fem és utilitzar el nostre sentit comú, la nostra pròpia experiència i fer una generalització que ens permet actuar de forma immediata. Aquesta manera de fer molt sovint ens és útil, ens funciona i no ens parem a pensar que simplement és un eina que tenim per viure el dia a dia.

Aquesta webquest pretén ser una aturada. Volem intentar parar-nos a pensar quines són les variables i les diferents realitats que poden estar darrera de qualsevol acte. Aprofitant la curiositat potser podrem adonar-nos de que nosaltres generalment utilitzem només un dels molts punts de vista que pot tenir qualsevol acció. Amb les activitats que presentem volem posar-nos unes ulleres que ens permetin conèixer des de ben aprop la realitat dels diferents casos que tenim al davant, començant per nosaltres mateixos.

I si ens adonem al cap i a la fi que nosaltres els professors i professores també tenim prejudicis? I si sense adonar-nos-en també els transmetem als nosters alumnes?

 

   
   
Webquest elaborada per amb