Reconeixement i aplicaci� de mesures de segureta
 
 
introducció
tasques
procés
avaluació
conclusions
 
  INTRODUCCIÓ  
 

En aquest webquest, parlarem sobre diverses proteccions que ja sigui des de l'ordinador o des d'internet, poden restringir algunes pàgines evitant que hi entris. Parlarem sobretot sobre el K9, que és el que tenim més proper, també parlarem del control parental, com activar-lo i desactivar-lo i sobre els antivirus que podem instal·lar en un ordinador.

 

1. CONTROL PARENTAL:

És un servei que ve incorporat al servei d'internet si el sol·licites.

Serveix com a filtre per a menors . Aquests bloquejen llocs d'interent els quals considera inapropiats , ja sigui visitats accidentalemnt o a propòsit. Molts d'aquests programes de control parental ofereixen bloqueig a pàgines web, filtres de contingut, control del temps en línia, grabació de missatges instantànis i de converses a través d'una sala de xat i control del correu electrònic..

 

2. Blue Coat K9 Web Protection:

A poc a poc, veus com un compte de correu va rebent cada vegada més  spam (correu no desitjat). Al principi un e-mail o dos a la setmana i al cap d'un temps acabes per rebre més spam que correus "bons" (com els crida aquest programa).
K9 Antispam és una eina que actuarà de filtre, capturant aquells correus electrònics que no vulguis rebre, movent-los a un àrea aparti.
Funciona amb comptes POP3, a través de Outlook i Outlook Express o Theme Bat! per exemple, detectant-les automàticament en alguns casos o inserint la configuració manualment tu mateix.
Pots configurar una 'Llista negra' per considerar-los spam automàticament, i una 'Llista Blanca' per realitzar exactament el contrari; evitar que siguin considerats com a tal.
És un programa que s'adapta a tu, convertint-se en cada vegada més eficaç, sent més precís detectant el que para tu és spam del que no. Evita que els spammers se surtin amb la seva o haver de canviar de compte de correu per la seva culpa.
 

 

3. ANTIVIRUS:

És un programa informàtic que intenta identificar, parar i eliminar virus informàtics i altres programes maliciósos. 

Aquest solen utilitzar dues tècniques diferents per a aconseguir aquest objectiu:

  • Examinar arxius buscant virus coneguts que s'ajustin a les definicions recopilades a un diccionari de virus. 
  • Identificar comportaments sospitosos de qualsevol programa informàtic que pugui suggerir una infecció.
La major part dels antivirus comercials utilitzen l'ús del diccionari de virus.


  
     
     
 
Webquest elaborada per amb