FRANQUISME i BARÇA

INTRODUCCIÓ

 
 

Aquest és el treball monogràfic pels grups 1rC i 1rD de batxillerat pel curs 2010-2011. Ja s’ha comentat abastament que aquest treball està plantejat a partir de dues de les assignatures que estan fent aquest curs: HISTÒRIA i EDUCACIÓ FÍSICA.

Amb aquest treball pretenem portar a un pla més proper els conceptes essencials relacionats amb el tema dels règims totalitaris a l’Europa del S XX. Per tal motiu proposem un estudi sobre els estatuts del FC Barcelona posteriors al final de la Guerra Civil, com a manifestació ben concreta de la ingerència que té un règim totalitari (el franquisme, en aquest cas) en tots els aspectes de la vida de les persones.

En definitiva, aquesta és una activitat que reuneix en un sol objectiu dues coses aparentment tan diferents com el règim franquista i el Barça. A la vegada, també aplega en una única tasca dues assignatures que poden semblar ben llunyanes l'una de l'altra. Aprofiteu l'ocasió, treballeu bé i penseu que amb una bona feina obteniu dues notes més que interessants de dues àrees tan diferents.  

El plantejament inicial d'aquest treball es fonamenta en els articles sobre la troballa del estatuts franquistes del Barça, aparegut a la secció d'esports de La Vanguàrdia el març de 2011, i també de l'article "Els homes que varen salvar el Barça", aparegut a la revista Barça a l'abril de 2011.


 
 
Webquest elaborada per Alba Rosés, Pilar Alvarez i Carles Espinach amb