2009: Any Internacional de l'Astronomia

PRODUCTE

 
 

 1-Mira les imatges que es poden veure amb telescopis actuals. En aquest cas, es tracta d’imatges captades pel telescopi espacial Hubble, un aparell que mira l’espai des de l’espai.

 

 

2-Observa com és el Hubble i després pinta’l 

3-Trencaclosques de l’espai. 

4-Imprimeix aquest dibuix i pinta’l. 

5-Per què se celebra en el 2009 l’Any Internacional de l’Astronomia?

6-Ara que ja has investigat prou, enumera’m els planetes amb què et trobaries a mesura que t’allunyessis del sol si viatgessis dins una nau espacial?

7-Des que es va descobrir Plutó, ha donat cap volta al Sol?  

 

8-Redacta una breu biografia de Galileu (set o vuit línies com a molt). Llegeix, abans de tot, la següent informació:

 

Primer, cerca tota la informació possible. Et facilito algunes adreces webs, però pots ampliar informació pel teu compte a d’altres pàgines o enciclopèdies.

 

Fonts d’informació (seleccioneu entre tots les dades importants):

 

Segon, pensa abans d’escriure. Decideix quin o quins aspectes de la seva vida estimes que van ser els més importants, aquells pels quals se’l va conèixer. Tens prou dades sobre tots ells?

 

Tercer, estructura la biografia. Ordena les dades que has trobat sobre la vida de Galileu. Comença escrivint on i quan va néixer, després on va transcórrer la seva infància i on va estudiar, si hi ha cap dada important sobre els seus pares o si va tenir fills, per exemple. A continuació, detalla per què es coneix aquest personatge (què va inventar o descobrir). Esmenta si els seus descobriments li van comportar problemes i com van influir a la història. Finalment, digues on i quan va morir.

 

Quart, escriu frases curtes, i separades amb punts. Després de punt s’escriu maj...

 

Cinquè, llegeix en veu alta el teu text (respecta els descansos que marquen els punts) i si cap frase no s’entén redacta-la de nou.

 

9-El 2009, també se celebra l’Any Intrenacional d’Astronomia perquè fa 40 anys que l’home va trepitjar...

Primer ésser humà que va trepitjar altre món

10-Resumiu entre tots quins són els objectius de la celebració de l’Any Internacional de l’Astronomia i com us ha afectat a vosaltres. 
 
Webquest elaborada per Felipe Blasco - CRP Sant Martí amb